fredag 8. januar 2016

Panfili

Får ganske ofte spørsmål om hva panfili er. Så derfor tenkte jeg å skrive et lite innlegg, hvor jeg prøver å forklare det så godt jeg kan (med litt hjelp fra Wikipedia). Fra Wikipedia:
Panfili eller panseksualitet er å tiltrekkes følelsesmessig og/eller seksuelt av en person uavhengig av vedkommendes biologiske kjønn eller dens kjønnsidentitet. Dette inkluderer også de personer som ikke faller innenfor den den duale kjønnstenkningen som bifili innebærer. Panfili beskrives noen ganger som egenskapen å kunne elske en person uavhengig av kjønn. Panfili kommer fra gresk pan som betyr «alle». Panfile tiltrekkes dog ikke av de utenfor sin egen art (dvs. andre dyr eller ting). Et panfilt menneske tiltrekkes altså av et annet menneske.

Å være panfil vil altså si å tiltrekkes følelsemessig eller seksuelt av en person uavhengig av vedkommendes biologiske kjønn eller kjønnsidentitet. Man forelsker seg i personligheten, uavhengig av personens kjønn eller legning. Så en panfil person kan tiltrekkes en person uansett om personen er jente, gutt, homofil, lesbisk, bi, transseksuell, crossdresser, kjønnsløs osv. osv (kunne fortsatt ganske lenge, hehe).


Ingen kommentarer: