lørdag 14. mai 2011

Gal, eller bare forut for sin tid?!

Bloggforfatteren bak "unfiltered perception", Gunnar R. Tjomlid skrev tidligere i dag et innlegg om han kalte "Nutcase", som fikk meg til å bli sittende og tenke litt. Det handlet om en gal russer, som var hellig overbevist om at han var styrt av en annen galakse.

For lenge siden ble man jo stemplet som gal om man mente jorda var rundt også. Eller om man mente det fantes galakser utenfor vår egen. Man var altså da ansett som "gal" kun fordi de visste noe vi andre ikke visste, de visste det bare mye tidligere. Og nå som vi også vet det, ser vi jo at de ikke var gale likevel.

Det får meg til å tenke... Hva om mange av de man i dag tror er gale - egentlig ikke er det? Det er bare vi andre som ikke har forstått at de de sier stemmer ennå?!


2 kommentarer:

CiViX sa...

Det er da man alltid må sitere Carl Sagan:

"But the fact that some geniuses were laughed at does not imply that all who are laughed at are geniuses. They laughed at Columbus, they laughed at Fulton, they laughed at the Wright Brothers. But they also laughed at Bozo the Clown."

Revolusjonerende nye ideer er lett å latterliggjøre selvsagt, men de som evner å legge frem data som bekrefter deres påstander vinner alltid frem til slutt. Realiteten er at 99,9999% aldri gjør det og faktisk er nutcases :-)

Men ja, det er et fascinerende tema. Noen der ute som i dag ikke blir tatt seriøst har kanskje noe nytt å komme med?

Arvid sa...

Hei! Fikk endelig kikket på din blogg! jeg liker den.
Men til saken - du stiller et interessant spørsmål. Jeg leser også Tjomlid innimellom, men her er det viktig å være klar over at han tilhører den såkalte skepsisgjengen, et uttrykk som her er sterkt misvisende, men det kan du evnt lese mer om her: "Skeptikere kan være noen merkelige figurer" http://aspergman.com/?p=4334
Jeg har ikke fått lest innlegget du refererer til, fordi det er fjernet, ser det ut til. Men hans kommentar taler for seg selv.
Hovedproblemet med denne gjengen er at de tror de veit alt. Og alltid baserer seg på forskning og fakta. Men dette gjelder bare når det passer. De har for eksempel ingen problemer med å sable ned alt alternativt "fordi det ikke fins forskning som beviser at det virker". Nei, men HVIS noen hadde forsket på det, kanskje mye hadde vist seg å virke!
Men verst er det med 911. ALLE med et minimum av teknisk innsikt ser at den offisielle forklaring på disse hendelser ikke henger på greip. Men her er det ikke mye skepsis å spore hos "skeptikerne"! Alt Bush, Obama, Jens, Støre, hillary, FED, Wall Street osv sier er pr definisjon sannheten!
Vel, dette ble litt ensidig - til Tjomlids forsvar skal sies at han faktisk har tatt opp tråden fra undersøkelsen som viser at muslimsk terrorrisme i Vesten er nesten fraværende, til tross for all skremselspropaganda.
Jeg lover at mine kommentarer fremover skal bli kortere (he,he).